Varsel om porteføljeoverdragelse

Kjære kunde

Insr Insurance Group ASA, forsikringsgiver av Nemi forsikringsprodukter, har inngått en avtale med Storebrand Forsikring AS. Avtalen innebærer at du som i dag er Nemi-kunde, vil bli kunde i Storebrand. Det betyr at du i løpet av kort tid vil motta informasjon fra Storebrand. Frem til forsikringsavtalen er aktiv i Storebrand er du fremdeles dekket av din forsikring i Nemi.

Som kunde skal du være trygg på at du alltid får det beste oppgjøret, vi gir deg derfor Vilkårsgaranti. Du kan lese mer om Vilkårsgaranti litt lengre ned på siden.

I forbindelse med avtaleinngåelsen med Storebrand har du anledning til å si opp avtalen din innen fire uker etter å ha mottatt varsel om overdragelsen. Eventuelt tilgodehavende vil bli tilbakebetalt i løpet av 3-5 dager. Vi håper selvfølgelig at du ønsker å bli Storebrand-kunde og kan love at du blir godt ivaretatt.

Faktura og betaling
I forbindelse med flytting av forsikringene til Storebrand vil noen av våre kunder dessverre oppleve endringer knyttet til betaling, vi beklager hvis dette medfører vanskeligheter. Er det noe du er usikker på så bare ta kontakt med oss. 

Så lenge du er kunde i Nemi skal du betale som vanlig til oss. Storebrand vil varsle deg når forsikringene dine flyttes over, hvis du fortsatt har utestående hos oss vil du motta sluttfaktura. Har du penger til gode vil vi tilbakebetale dette når vi mottar kontonummer. Kontonummeret ditt kan du sende til faktura@nemiforsikring.no

Avtalegiro
Du trenger ikke avslutte Avtalegiro i nettbanken, dette kan du vente med til eventuell sluttfaktura er trukket. Hvis du allikevel velger å avslutte Avtalegiro vil du motta en eventuell faktura på e-post. Avtalegiro blir ikke overført til Storebrand. 

Betaling i Storebrand
Når forsikringene dine flyttes til Storebrand vil du motta en sms med tilbud om opprettelse av Avtalegiro, dette for at du skal kunne få første faktura digitalt. Dersom du ikke svarer på sms vil du få første faktura pr. post. Du kan da velge om du vil opprette eFaktura eller Avtalegiro, dette gjør du i nettbanken din. De fleste banker tilbyr dette automatisk når du legger første faktura til forfall. 

Storebrand fakturerer per måned, du kan derfor oppleve at beløpet på første faktura avviker fra normalen. På fakturaen vil du kunne se perioden det faktureres for, så beløpet vil stemme med antall dager du skal betale for. På Min side hos Storebrand finner du informasjon om dine forsikringer, samt priser., 

Storebrand sender ikke ut faktura på e-post, men velger du eFaktura når du betaler første gang får du fakturaen ferdig utfylt i nettbanken eller rett i Vipps-appen. på den måten kan du enkelt og raskt godkjenne betalingene fremover. 

Pris
Når avtalen din flyttes til Storebrand vil du få samme pris som i dag. Hvis du ikke gjør endringer i forsikringsavtalen, garanterer Storebrand prisen helt frem til nytt hovedforfall i 2022.

Bonus på kjøretøy
Når avtalen flyttes vil du få bonusopprykk på alle dine kjøretøy.

Vilkårsgaranti
Vilkårsgaranti for deg som er privatkunde gjelder når du har blitt kunde i Storebrand. Vilkårsgarantien lyder som følger:

Storebrand har gode forsikringsvilkår, og du kan være trygg på at du får gode betingelser når du blir kunde. Derfor får du vilkårsgaranti på forsikringene dine frem til neste fornyelse. Vilkårsgaranti betyr at du er dekket for de samme hendelsene som tidligere hos Nemi dersom du skulle få en skade frem til neste fornyelse.

Storebrand jobber kontinuerlig med å gi kundene de beste dekningene og gjør stadig produktforbedringer. Dersom du likevel skulle oppleve å ha en skade som ga bedre dekning i Nemi, må du gi beskjed til Storebrand om dette. Vilkårsgarantien gjelder ikke for barneforsikring. Det samme gjelder egenandeler eller dekninger som er etablert gjennom Nemi sine eksterne samarbeidspartnere.

Til deg som har barneforsikring i Nemi, tilbyr Storebrand overgang til barneforsikring Basis. Denne kan også oppgraderes til best i test-dekning med en forenklet helseerklæring. På storebrand.no kan du lese mer om de tre ulike variantene av barneforsikring, samt finne informasjon om priser og vilkår.

Sammenligning av barneforsikringene i henholdsvis Nemi og Storebrand finner du her. 

Norsk Hussopp Forsikring
Forsikringsdekninger med Norsk Hussopp Forsikring som forsikringsgiver vil fremover bli ivaretatt direkte av Norsk Hussopp Forsikring. Dette gjelder forsikringer på reise, hus, hytte og innbo hjem. Er du usikker på om du har dekning for råte- og insektskader inkludert i din forsikring finner du informasjon om dette i din forsikringsavtale.

Du vil motta informasjon fra Norsk Hussopp Forsikring i god tid før forsikringene blir aktive i Storebrand. Her finner du mer informasjon.

Har du spørsmål knyttet til dine forsikringer finner du en liste med spørsmål og svar her. Finner du ikke svar på det du lurer på, håper vi å høre fra deg.